Обратно към категорията

10 години затвор за причиняване на смирт на три лица на ЖП прелез

Добавено на: 17.06.2022 14:59
Снимки: БНТ
   

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Сливен бе наложено наказание от 10 години „лишаване от свобода“ спрямомъж, подсъдим за причиняване смъртта на три лица, настъпила при катастрофа. Престъпното деяние е осъществено на 09.01.2020 г. на железопътен прелез в с. Желю войвода, общ. Сливен. То е квалифицирано по чл.343, ал.3, б. „б“, предл.2, вр. чл.342, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че подсъдимият е управлявал лек автомобил, в който се возили тримата пострадали. Те се придвижвали в посока от с. Сотиря, общ. Сливен, към гр. Ямбол. Движението се извършвало в тъмната част от денонощието. Пътят преминавал през с. Желю войвода, като обвиняемият преминава през железопътния прелез. Бариерите на прелеза били спуснати. Участъкът бил ограничен с пътни знаци. Включен е бил и звуков сигнал. Подсъдимият намалил скоростта на автомобила, но не спрял като навлязъл в зоната на прелеза, изнасяйки автомобила в лявото платно на пътя, тъй като другото е било заето от спуснатата бариера.

По същото време е преминавал влак, движещ се с допустима от закона скорост, управляван от квалифициран машинист. Той също е подал звуков сигнал. В този момент подсъдимият направил опит да премине през прелеза преди влака, в резултат на което настъпил удар. На място е починал един от пострадалите, а други двама са починали дни по-късно в болнично заведение.

Подсъдимият е лишен от право да управлява МПС за срок от 15 години „лишаване от свобода“.

Присъдата на Окръжен съд - Сливен, която е постановена по реда на съкратеното следствие, е окончателна.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!