Обратно към категорията

13 души в ареста след специализирана акция на полицията в Сливен и областта

Добавено на: 31.03.2023 10:23
   
Полицията в Сливен оповести резултатите от проведената в четвъртък специализирана операция по противодействие на битовата престъпност и купения вот в Сливенско. Операцията е  осъществена на 30 март от полицейски сили на сектори „Специални тактически действия”, „Пътна полиция”, „Противодействие на икономическата престъпност” към ОДМВР-Сливен, криминална, териториална  и охранителна полиция към районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел със съдействието на Зонално жандармерийско управление-Бургас. 
Извършени са проверки на търговски обекти, заложни къщи, игрални зали, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, части домове, лица и превозни средства.
В хода на операцията с полицейска мярка до 24 часа са задържани 13 лица - седем в РУ Сливен, двама в РУ Нова Загора и четирима в РУ Твърдица. Разкрити са 6 престъпления - 4 кражби и 2 повреждания на чужда собственост.
Една от кражбите е  извършена на 29 март от търговски обект в Сливен. Откраднати са стекове с уиски и бира на стойност около 760 лева. Извършителят е задържан в рамките на операцията. Той е на 18 години от град Сливен, криминално проявен и осъждан.
По време на операцията са получени сигнали за кражба на златни накити и мобилен телефон от частен имот в местността „Припека“ край Сливен и вандалски действия в гробищния парк на село Любенова Махала, работата по които продължава.
От два частни имота в сливенския квартал “Надежда“ и в новозагорския квартал “Шести“ са иззети списъци с имена и парични суми - работата по случаите продължава.
Образувани са 2 преписки за подаване на злоумишлени сигнали от непълнолетни лица в Сливен и Нова Загора.
Проверени са 331 превозни средства и 34 лица. За нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 39 акта и 72 фиша. Съставени са 22 протокола за предупреждение по чл. 64 и 65 от Закона за МВР на лица, склонни към извършване на престъпления. В малките населени места се извършват проверки по Закон за гражданската регистрация.
 
Операцията на територията на ОДМВР-Сливен продължава до приключване на изборния ден.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!