Обратно към категорията

140 години от своето създаване отбелязва днес Основно училище „Св.св. Кирил и Методий“ в Сливен  

Добавено на: 11.05.2022 12:27
   

Основно училище „Св.св. Кирил и Методий“ в кв. „Речица“ в Сливен празнува днес 140 години от своето създаване. Юбилеят беше отбелязан на тържествена церемония в двора на училището. Гост на събитието беше заместник-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова. От името на кмета Стефан Радев тя връчи плакет на Общината за годишнината и поздравителен адрес до директора Николай Ботушаров, педагогическия екип и всички ученици.  

„Днес, в деня на светите братя Кирил и Методий, чието име носи вашето училище, отбелязвате значима годишнина, вплела в себе си богата история и просветен дух. Формирането на общочовешките добродетели у децата в образователния процес е предизвикателство. Аз съм убеден, че с подкрепата, търпението и професионализма на педагозите, изпълнението на тази отговорна мисия е успешно и формира качествени знания в учениците. Продължавайте да разпалвате искрата на знанието и просветата, защото те са сигурен гарант за успешното развитие и по-късна реализация на Вашите възпитаници“, пише в поздравителния адрес на кмета Стефан Радев.

 

 На празника днес беше извършен водосвет и се състоя концерт. Организира се Ден на отворени врати с прояви като рисунка на асфалт, състезание за рисунка, спортно събитие „Бързи и смели“. В програмата са включени още награждаване на отличилите се ученици и учители, както и тържествен педагогически съвет. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!