Обратно към категорията

284 превозни средства и 339 лица са проверени по време на специализирана операция по метода широкообхватен контрол в Сливенско

Добавено на: 27.09.2023 12:14
   

284 превозни средства и 339 лица са проверени по време на специализирана операция по метода широкообхватен контрол в Сливенско, с цел обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението, превенция над поведението на водачите и пешеходци. Акцията е осъществена на 26 септември на територията на ОДМВР-Сливен от екипи на сектор „Пътна полиция“, районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, съвместно с екипи на Агенция „Митници“, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Пътна инфраструктура“ и БГТОЛ.

Проверките са извършени на места с интензивно движение, позволяващи извършването на проверка на голям брой автомобили и проявяване на нулева толерантност към нарушителите. Проверявани са водачи на автобуси, леки и товарни автомобили за употреба на алкохол и/или наркотични вещества, редовни документи, техническа изправност, превозни документи на товарите, правоспособност и други.

Констатирани са 90 нарушения на Закона за движение по пътищата. Установен е един водач с алкохол над допустимото, двама без застраховка „Гражданска отговорност, един автомобил без регистрационни табели. Санкционирани са водачи са използване на мобилен телефон по време на движение, без устройство „свободни ръце“, водачи и пътници без предпазни колани и други. На нарушителите са съставени актове и фишове. Установено е една лице, обявено за общодържавно издирване с мярка „установяване на адрес“. На място при проверките са връчени 23 електронни фиша за неспазване на скоростните режими.

Операциите по обезпечавана на обществения ред и пътната безопасност на територията на ОДМВР- Сливен продължават.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!