Обратно към категорията

46 стихосбирки се конкурират в поетичния конкурс "Дамян Дамянов"

Добавено на: 12.04.2022 09:17
   

Приключи крайният срок за подаване на стихосбирки за участие в деветия Национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов“. Организатор е  Община Сливен, в партньорство с Агенция „Компас“. 

Наградата „Дамян Дамянов” се присъжда за постижения в областта на поетичното творчество на автори, участвали в конкурса и издали стихосбирка през предходната година, но не по-късно от 1 март на текущата година. Придружава се от почетен диплом, плакет и парична премия. Агенция „Компас“, като партньор на Община Сливен в провеждането на конкурса, връчва награда за дебют – грамота и ангажимент за издаване на следващата книга на отличения автор.

46 книги на автори от цялата страна участват в тазгодишния конкурс. В него са включени и 13 автора, които през изминалата година в срок до 01.03.2022 г., са издали дебютната си стихосбирка. Те са представители на писателската гилдия на София, Пловдив, Банкя, Златица, Ямбол, Варна и др.

Резултатите ще бъдат обявени до 8 май 2022 г. на сайта на Община Сливен. Връчването на наградите ще се състои на церемония, включена в програмата на Майски дни на културата „Сливенски огньове“.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!