Обратно към категорията

48-годишен мъж от Ямбол застава пред съда за катастрофа с трима загинали

Добавено на: 15.04.2022 13:09
   

Окръжна прокуратура-Сливен предаде на съд 48-годишен мъж от Ямбол, с инициали К.Т., обвинен за това, че по непредпазливост причинил смъртта на три лица, настъпила при катастрофа. Престъпното деяние е осъществено на 09.01.2020 г. на железопътен прелез в сливенското село Желю войвода. То е квалифицирано по чл.343, ал.3, б. „б“, предл.2, вр. чл.342, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че обвиняемият е управлявал лек автомобил, в който се возили тримата пострадали. Те се придвижвали в посока от село Сотиря към Ямбол. Движението се извършвало в тъмната част от денонощието. Пътят преминавал през с. Желю войвода, като обвиняемият взел решение да премине през железопътния прелез. Бариерите на прелеза били спуснати. Участъкът бил ограничен с пътни знаци. Включен е бил и звуков сигнал. Обвиняемият намалил скоростта на автомобила, но не спрял като навлязъл в зоната на прелеза, изнасяйки автомобила в лявото платно на пътя, тъй като другото е било заето от спуснатата бариера.

По същото време е преминавал влак, движещ се с допустима от закона скорост, управляван от квалифициран машинист. Той също е подал звуков сигнал. В този момент К.Т. направил опит да премине през прелеза преди влака, в резултат на което настъпил удар. На място е починал един от пострадалите, а други двама са починали дни по-късно в болнично заведение.

Окръжен съд-Сливен е насрочил заседанието си за 18.04.2022 г.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!