Обратно към категорията

Абонатите на детската млечна кухня в Сливен са се увеличили след въвеждането на виртуалната платформа  

Добавено на: 25.09.2023 12:52
   

С 15 % са се увеличили абонатите на Детската млечна кухня в Сливен след въвеждането на електронната платформа за заявки. Това сочат отчетите с обобщената информация за електронната услуга към днешна дата. „Виртуална кухня“ бе въведена през месец февруари т.г., като заявките и заплащането се извършват чрез ваучери по електронен път.

Според справката най-голям брой абонати се отчитат в третата възрастова група – от 2 до 3 години. Разпределението на абонатите по разкритите пунктове в общината показва, че най-много те са в пункта в кв. „Дружба“, който се намира в Детска радина „Детски рай 2“.

След въвеждане на новата електронна услуга, 62% от родителите предпочитат да извършват плащане по електронен път, като най-предпочитаният метод на плащане е с карта.

„Виртуална кухня„ е достъпна на сайта на Община Сливен на посочения линк: https://dmksl.uslugi.io/

Община Сливен припомня, че ваучери за храна могат да се заявяват онлайн от понеделник до четвъртък, включително, през профила на абоната в платформата. Активните абонати на млечната кухня са въведени служебно и могат да получат регистрационните си талони от раздавателните пунктове в Сливен и в село Самуилово. Те се намират в кв. „Даме Груев“, бл.7, кв. „Дружба“ - ДГ „Детски рай 1”, ул. „Петко Славейков“ №8, кв. „Клуцохор“, ул. „Хан Крум” №1, кв. „Сини камъни“ - ОДЗ „Елица”, кв. „Българка” - Детска ясла №15, кв. „Стоян Заимов“ - ДГ „Зорница”, пл. „Васил Левски“ №7, кв. „Република“, бл.39, кв. „Речица“ – сградата на Кметството и село Самуилово – сградата на Кметството.

Ваучери могат да се закупуват и на място в пункта кв. „Даме Груев“, бл.7, където могат да се заплащат в брой.

Новите абонати на кухнята трябва да се регистрират в платформата и в петдневен срок да представят необходимите документи в пункта за активиране на достъпа за онлайн заявки.

Необходими документи - бележка от общопрактикуващия лекар или от друг лекар-специалист с указания за хранителния режим; копие от удостоверението за раждане на детето. След одобрение на заявката, на абоната ще бъде издаден регистрационен талон.

В Детска млечна кухня - Сливен се приготвя храна, предназначена за обедно хранене за деца на възраст от 10 месеца до 3 години, които се отглеждат в домашни условия по предварително изготвени месечни менюта. Те са разработени в съответствие с изискванията на Наредба №2 /07.03.2013 г. за здравословно хранене на деца на възраст от 0 до 3 години в Детските заведения и детските кухни.

Ястията се приготвят по рецепти, включени в „Сборник с рецепти и ръководство за здравословно хранене на деца до 3-годишна възраст“, утвърден от Министерство на здравеопазването. Следвайки физиологичните особености на детския организъм, менюто е разделено за три възрастови групи:

I - ва група - за деца на възраст от 10 месеца до 1 година

II – ра група - за деца на възраст от 1 година до 2 години

III – та група - за деца на възраст от 2 до 3 години.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!