Обратно към категорията

Ансамбъл „Тракийче“ празнува 50-годишен юбилей

Добавено на: 01.06.2024 10:02
   

С голям концерт „Тракийче в сърцето“ Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“ при ЦПЛР-Детски комплекс-Сливен отпразнува своя 50-годишен юбилей на сцената на ДТ „Стефан Киров“. Сред гостите беше и кметът Стефан Радев, който връчи на ръководителите плакет на Община Сливен и пожела на танцьорите и певците здраве и нестихващи аплодисменти от всяка сцена, на която се качат.
„Приемете най-искрените ми и сърдечни поздрави по повод 50-ия рожден ден на „Тракийче“. Дългогодишна история, събрала стотици концерти, пълни зали, престижни награди и бурни аплодисменти. Днес вие продължавате да пишете страниците на фолклорното изкуство, българските традиции и творчество, които оживяват на сцената, благодарение на вашите музикално-танцови изяви. Убеден съм, че ви предстоят още много вълнуващи моменти, още много места, които да посетите и сцени, които да покорите. Сбъдвайте мечтите си и поддържайте жив духа на Ансамбъла!“, пожела кметът Радев.
Той връчи награди и на всички ръководители и корепетитори, преминали през ансамбъла през годините.
Детски танцов ансамбъл „Тракийче” е създаден през 1975 година от художествения ръководител Здравко Даскалов. Към настоящия момент ръководители са Виолина Попова и Михаил Чанев. За всички години през състава са преминали над 5000 деца.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!