Обратно към категорията

Билетът за градския транспорт в Сливен поскъпна от 80 ст. на 1,20 лв.

Добавено на: 08.04.2022 07:43
Снимки: БТА
   

Цената на билета за градския транспорт в Сливен да се увеличи от 80 ст. на 1,20 лв. решиха общинските съветници в Сливен.

Цената не е променяна от 2011 г., а мотивите за увеличението са променената икономическа обстановка и трайното повишаване на цените и разходите в направления като гориво, електроенергия, минимална работна заплата, и др. За междуселищния транспорт средното увеличение е 25 на сто.

Недостигът на финансиране на транспорта досега успяваше да се компенсира с непрекъснати оптимизации, но има предел, под който не може да се слиза, коментира пред журналисти кметът на Сливен Стефан Радев. Той посочи, че този процес на повишаване на цените съществува в повечето общини в момента, като диапазонът в цените на билетите е от 1,20 до 1,50 лв. Ние се ориентираме към долната граница на този диапазон и, в същото време, запазваме и разширяваме отстъпките на определени групи, които ползват карти, сред които ученици и пенсионери, посочи той.

Общинският съвет отхвърли предложението да се запази или промени на 40 или 60 ст. преференциалната цена за пенсионери, която до момента бе 20 ст.

По думите на кмета, не се очаква отлив на пътници от градския транспорт.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!