Обратно към категорията

Близо 100 участници ще се състезават на XIX издание на фестивала „Цветен Камертон“

Добавено на: 27.04.2024 08:53
   

На 27 април започва XIX издание на Националния фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен Камертон“. В двудневното събитие участие ще вземат рекордните 95 деца.

Фестивалът има конкурсен характер и цели да стимулира младите изпълнители и да затвърди у тях вкус както към родната, така и към световна популярна музика. В „Цветен Камертон“ участват индивидуални изпълнители, като условието е да се изпълнят 2 песни – една задължително на български език и една песен по избор. Участниците се разделят на 4 възрастови групи и във всяка от тях има парични награди. На големият победител се присъжда Гран При „Цветен камертон“ – статуетка и парична награда в размер на 500 лева. Награди ще връчат също ЦПЛР – Детски комплекс-Сливен, Общински съвет-Сливен, областният управител, РУО-Сливен, ОДМВР-Сливен, РБ „Сава Доброплодни“, РИМ „Д-р Симеон Табаков“. Ще бъдат връчени 12 поощрителни награди за четвърто, пето и шесто място във всяка възрастова група, както и 4 награди на „детското жури“.

Изявите на изпълнителите ще бъдат оценявани от жури в състав – Хайгашод Агасян, Теди Кацарова и Атанас Стоянов от „БГ радио“. Фестивалът се организира от Община Сливен и Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс-Сливен.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!