Обратно към категорията

Близо 7 години затвор за шофьор убил трима в катастрофа край Нова Загора

Добавено на: 16.09.2021 15:04
   

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Сливен бе наложено ефективно наказание от 6 г. и 8 м. „лишаване от свобода“ спрямо С.Р. Той е подсъдим за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на три лица, пострадали в резултат на ПТП. Престъпното деяние е станало на 10.09.2020 г. на път в землището на гр. Нова Загора. То е квалифицирано по чл. 343, ал. 3, б. „б“, предл. 2, вр. чл. 342, ал. 1 от НК, тъй като случаят е квалифициран като „особено тежък“.

По време на разследването е установено, че подсъдимият е управлявал лек автомобил в посока от гр. Стара Загора към гр. Нова Загора. Движил се със скорост от 101 км/ч при разрешена за пътния участък от 90 км/ч. В резултат от превишената скорост подсъдимият изгубил контрол над превозното средство и навлязъл в лентата за насрещно движение. Последвал сблъсък с правомерно движещ се лек автомобил, в който пътували две лица. След удара двата автомобила се преобърнали край пътя и се запалили. На място са починали лицата, пътуващи в правомерно движещото се превозно средство, както и спътник на подсъдимия.

С.Р. е лишен и от право да управлява МПС за срок от 7 години.

Присъдата на Окръжен съд – Сливен, която е постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!