Обратно към категорията

Бойни умения и стрелба с лък сред атракциите в Шестия средновековен събор "Помни славата" в Сливен

Добавено на: 03.05.2022 15:56
   

Бойни умения на кон и стрелба с лък ще бъдат част от атракциите в Шестия средновековен събор "Помни славата" в Сливен, съобщиха организаторите от крепост "Туида“.

Съборът ще бъде от 13 до 15 май в крепостта и е част от програмата на Майските дни на културата "Сливенски огньове“ и на Международния ден и нощ на музеите за 2022 г. 

През фестивалните дни посетителите ще видят бит, култура и военно дело от периода на Късната античност, Първото и Второто българско царство. Ще участват клубове за исторически възстановки, реконструктори и занаятчии от страната.

Официалното откриване на събитието ще бъде на 13 май от 17:00 часа пред Община Сливен. Във втория ден ще има демонстрации на средновековни военни изкуства, турнир по средновековна фехтовка, реконструкции на походни шатри, номадска юрта, облекло, въоръжение и средновековен бит и занаяти. Фестивалният ден ще завърши с концерт и огнен спектакъл. В последния ден за гостите са предвидени открити уроци по средновековни военни изкуства.

Поради двугодишно прекъсване, събитието, което традиционно е едно от ежегодните мероприятия на обекта и се провежда през октомври, се измества през май и се посвещава на 4 -годишнината от началото на археологическите проучвания на крепост "Туида“, съобщават още от туристическия обект.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!