Обратно към категорията

От читател на 999: Да помогнем на малкия Криси!

Добавено на: 18.04.2021 09:00
   

Всички сме изпадали в невъзможност. Всички сме усещали мъката от безпътието. Днес на тази права е малкият Криси. За него ни писа Радина Борисова от Сливен. Публикуваме писмото ѝ без корекции:

Казвам се Радина Борисова и съм от гр. Сливен. Искам да Ви разкажа историята на един 3-годишен герой, чийто живот до преди една година, бе изпълнен с радост и безгрижие, а сега е жестока битка с агресивно, злокачествено заболяване!

Кристиян Георгиев Борисов, по настоящ адрес с. Езерче, общ. Разград, от месец май 2020г. е с поставена диагноза:

Абдоминален Невробластом – Метастатичен, 4-ти стадий!

В университетската болница „ Света Марина”-гр. Варна, на Криси му откриват туморно образувание на дясна надбъбречна жлеза, след което лекарите започват лечение с осем тежки, но успешни курса химиотерапия като спасяват живота на детето!

В гр.София му е направена процедура за теглене на стволови клетки, с идеята след операция да му се присадят отново, но операция така и не се осъществява!

След последните направени изследвания на Криси, всъщност, комисията от онкологичната клиника във Варна, решава, че е рискова хирургическа намеса тук в България и семейството му започва да търси друга алтернатива за лечението на детето си!

Появи се лъч надежда! Една от най-добрите клиники в Турция – „Мемориал Шишли” , дава шанс на Криси да се излекува, като първоначалният етап на лечението е химиотерапия и присаждане на стволови клетки.

Процедурата е животоспасяваща! Тъй като детето в момента е само на поддържаща терапия! Предстоят нови изследвания за състоянието на малкият Крис, въз основа, на които ще се изготви нов план за оптималното лечение на детето, с цел отстраняване на тумора!

Създадена е дарителска кампания от роднини и приятели, с цел събиране на средства за лечението на Криси като поставяне на дарителски кутии в различни обекти на страната, разпространение на призива в интернет пространството и споделяне на посланието с хората от нашето ежедневие!

Имаме и създадена e фейсбук страница – група „ Да помогнем на малкият Криси”, където се публикува актуална информация за състоянието на детето и всичко свързано с кампанията, с цел - яснота и прозрачност, за всяко едно предприето действие, в помощ за 3-годишното дете!!!

Въпреки това, Криси не спира да се бори с болестта! То е едно жизнено, игриво и прекрасно дете! Безкрайно щастлив, когато е с мама и тати, и обожава да е покрай малката си сестричка Рая!

Аз като майка и родител знам, че децата са всичко на този свят! Те дават смисъл на живота ни!

Пиша Ви с молба за помощ, съдействие и подкрепа!!!

Нека разпространим тази кауза, този призив! Нека стигне това послание до повече добри хора, желаещи да се отзоват и да помогнат за тази инициатива!

Силно вярвам, че може да върнем усмивката на това слънчево дете!

Дарителска сметка:

Титуляр: Кристиян Георгиев Борисов

IBAN: BG61BPBI79494072082701

BIC: BPBIBGSF

Пощенска банка: „ЮроБанк България”


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!