Обратно към категорията

Димитър Митев бе избран за председател на Общинския съвет

Добавено на: 20.12.2023 16:53
   

Адвокат Димитър Митев бе избран за председател на Общинския съвет в Сливен. Това стана при повторно тайно гласуване на заседанието днес, при което кандидатурата му бе подкрепена с мнозинство от 22-ма съветници. Другата кандидатура, която стигна до балотаж, бе на адвоката Момчил Пантелеев. Той получи 14 гласа.

„Благодаря на всички, които гласуваха и избраха председател. Благодаря и на г-н Момчил Пантелеев – изключително достоен кандидат, съветник с опит от пет мандата, с когото работим много добре“, заяви пред журналисти след проведения избор Митев.

Той отбеляза, че сливенските съветници, макар и без председател досега, са приели 25 решения на предходната сесия, а на сегашната в дневния им ред са включени 19 точки. По думите му, това е разликата със софийските им колеги, които доста време не могат да изберат председател, но и не работят активно по дневния ред на гражданите. Митев изрази надежда, че в бъдеще щекотливите точки ще бъдат предмет на задълбочено обсъждане, ще се провеждат и срещи с кмета Стефан Радев. Ще продължи добрата практика да се провеждат съвместни заседания на общинските комисии с администрацията и там съветниците ще се обединяват около полезните за града и общината решения, подчерта той.

„Радвам се, че Общинският съвет успя да формира мнозинство и да избере председател. Преди формирането на общинския съвет казахме, че ще градим мостове във всички посоки с общински съветници от другите групи, за да намираме решения за града“, коментира решението на местния парламент кметът Стефан Радев.

Димитър Митев е с дълъг опит в местния парламент. Той има зад гърба си 6 мандата като общински съветник, през два от които бе негов председател.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!