Обратно към категорията

До края на април отварят новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ в Сливен  

Добавено на: 16.04.2024 12:05
   

До края на месец април новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ в Сливен ще бъде отворена за движение. Това заяви кметът Стефан Радев в интервю за „Канал 6“.  Той посочи, че следващата стъпка на Общината в посока за развитие на този район е изграждането на новата Пожарна служба.

„Това, което поиска на този етап от нас Министерство на вътрешните работи, е Общината да изготви идеен проект за противопожарната служба, след което те да направят своите разчети за финансиране. В момента текат разговори с проектанти, които имат опит в тази сфера, за да възложим идейния проект“, поясни Радев.

Друг акцент от разговора пред медията бе асфалтирането на централните булеварди в Сливен. По думите на градоначалника тези дейности не са спирали. Той припомни, че през последните години Общината успя да преасфалтира най-големия булевард в града – „Стефан Стамболов“, който не е ремонтиран откакто е пуснат в експлоатация. С нова асфалтова настилка са и другите два по-големи булеварда - „Цар Симеон“, в участъка от изхода на града за Ямбол до „Стъкленото“ кръстовище и „Стефан Караджа“ – трасето по поречието на река Асеновска до изхода на Сливен в посока град Елена. В тази връзка кметът допълни, че се планира бул. „Цар Симеон“ да бъде асфалтиран и в участъка от „Дамарски мост“ до „Стъкленото“ кръстовище. Дейностите след това ще продължат и по бул. „Панайот Хитов“.

„Проблемът с големите булеварди се състои в това, че десетки години са експлоатирани без периодична подмяна на асфалта. В един момент се получава така, че всички булеварди в града едновременно се нуждаят от основно обновяване“, заяви градоначалникът. Като решение за това той изтъкна периодичното подновяване на горния асфалт на пътния участък.

В хода на разговора Стефан Радев информира, че Община Сливен е приключила процедурите по отчуждаване на имоти по ул. „Г. С. Раковски“ – в участъка от „Новоселски мост“ до „Двата аслана“, от южната страна. Основната цел е разширяването на улицата, което ще облекчи още повече натоварения трафик и ще повиши безопасността за пешеходците и водачите на автомобили.

Източниците на финансиране за всички предстоящи ремонтни дейности и изпълнение на проекти на Общината са различни, по думите на Радев. Част от тях са фиксирани в Закона за държавния бюджет за 2024 г., за други, ще се търси европейско финансиране.   

„Най-крупната сума, която сме заявили от държавния бюджет, е за възстановяване на улиците в кв. „Речица“ и изграждането на тротоари там“, посочи още кметът. Приблизителната сума възлиза на  около 50 млн. лв. Общината ще разчита и на други механизми за финансиране на тези проекти - от европейските фондове и собствени средства.

„Опитваме се да използваме всички механизми, така че да привличаме средства за инвестиции в инфраструктурата на Сливен“, заяви още градоначалникът. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!