Обратно към категорията

До този момент няма засечени опити за търговия с изборни гласове в Сливенска област

Добавено на: 09.03.2023 07:55
   

Работно съвещание, посветено на подготовката за изборите и превантивните дейности за пресичане на купения и корпоративен вот, се проведе в Областна администрация Сливен.

То бе ръководено от областния управител Минчо Афузов и бе свикано във връзка със заявеното от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и главния прокурор Иван Гешев желание за синхронизиране в действията на МВР и прокуратурата по места. В работното съвещание взеха участие: ст. комисар Димитър Величков, директор на Областната дирекция на МВР, Руси Русев, заместник-окръжен прокурор на Сливен, Слав Добрев, началник сектор „БОП“ в ОДМВР - Сливен, Павлин Пеев, представител на ТД на ДАНС, и заместник-областният управител Антоний Андонов.

По време на съвещанието бяха обсъдени предизвикателствата на предстоящите избори, свързани с комбинацията от хартиен и електронен вот, и предприетите мерки за предотвратяване купуването на гласове. Подчертано бе, че ще бъдат наблюдавани активисти и партии с предишни досъдебни производства и подадени сигнали за намеса в изборния процес, както и опитите за включване на лица от криминалния контингент като застъпници на определени политически сили. Обект на внимание ще бъдат също евентуални схеми за корпоративен вот чрез раздаване на фирмени бонуси преди изборите, ще се проследи и поведението в т.нар. „плаващи секции“ - с доминирано, но от различни партии, през различните изборни кампании, гласуване. Ще бъдат анализирани и резултатите в СИК с многократно поправяни протоколи (което е състав на престъпление по НК).

Участниците в съвещанието бяха категорични, че в област Сливен има натрупан положителен опит в съвместната работа по недопускане на тежки изкривявания на вота и че добрата координация между отделните институции е гаранция за нормалното протичане на изборите.

От своя страна областният управител г-н Афузов подчерта готовността на Областна администрация да окаже пълно организационно и логистично съдействие, с цел провеждането на спокойни и честни избори в област Сливен.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!