Обратно към категорията

Доброволци от формирование "Железни врата" се включиха в гасенето на пожар в с. Божевци

Добавено на: 14.01.2024 10:41
   

Доброволци от формирование "Железни врата" се включиха при потушаването на пожар в къща в село Божевци. Благодарение на тяхната намеса няма сериозни последствия, съобщи инж. Снежана Кънева от общински отдел „Сигурност и управление при кризи“.
"Много значимо е обстоятелството, че в този район имаме доброволци и автомобил. Първи реагираха и така беше минимизиран рискът от по-голямо бедствие", обясни инж. Кънева.
Колата на доброволческото формирование, заедно с кмета на сливенското село Стара река Николай Стефанов, са пристигнали първи на място. Благодарение на тяхната намеса огънят не се е разпространил към други имоти. Собственикът на пострадалата къща живее сам. За щастие той не е пострадал. На място е пристигнал и екип на пожарната.
Кметът на община Сливен Стефан Радев изрази задоволство, че в района има доброволци и автомобил, който Община Сливен предостави за дейността и нуждите на "Железни врата".
"Този случай е поредно доказателство, че работата на доброволците е от изключително значение. Благодаря за готовността им винаги да се отзовават при нужда", заяви Радев.
Доброволческото формирование "Железни врата" е едно от четирите, които действат на територията на община Сливен. В края на годината бяха създадени "Циклон" и "Вихър". Четвъртото е "Грамадите". Със създаването на последните две Общината попълни лимита по стандарт за 40 доброволци. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!