Обратно към категорията

Единайсет акта за нарушаване на тишината са съставили сливенски полицаи по време на празниците

Добавено на: 07.05.2024 11:41
   

По време на празниците и съпътстващите ги почивни дни на територията на ОДМВР-Сливен са регистрирани 5 кражби от помещения и складове на фирми в град Сливен, и от 2 леки автомобила в село Чинтулово и град Сливен. Заявени са кражби на мебели, цигари, акумулатори и парични средства. По случаите са образувани досъдебни производства.

При полицейските операции по линия „Наркотици“ са разкрити 3 престъпления – за притежание и производство на наркотични вещества. В поделенията на ОДМВР-Сливен са задържани трима мъже. По случаите са образувани досъдебни производства.

По линия на пътния контрол са установени 8 водачи с алкохол и 6 с наркотици.

Образувани са 5 бързи производства за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол над 1,2 промила, за управление след употреба на наркотични вещества са образувани 4 бързи производства и 2 досъдебни производства. Двама водачи са отказали да бъдат изпробвани за употреба на алкохол и наркотици. Установени са 3 случая на управление след употреба на алкохол под 1,2 промила.

Полицейски служители от участък „Надежда“ към РУ-Сливен са съставили 11 акта за нарушаване на тишината за дните 5 и 6 май при непрекъсната 48-часова операция за опазване на обществения ред. Иззети са 9 музикални конфигурации за неизпълнение на полицейско разпореждане. Актовете са състави за нарушаване на Закона за защита от шума в околната среда.

В дните от 1 до 7 май на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 948 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 245 сигнала от граждани и от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 64 протокола за предупреждение.

Направени са 913 проби за употреба на алкохол и 35 за наркотици – 8 положителни за алкохол и 6 положителни за наркотици.

Регистрирани са 8 леки пътни произшествия без пострадали на територията на РУ- Сливен /4/, Котел/3/ и Нова Загора /1/, взето е отношение по ЗДвП.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!