Обратно към категорията

Гара Нова Загора ще бъде реставрирана до края на 2023 г.

Добавено на: 24.05.2022 08:28
   

Гара Нова Загора ще бъде реставрирана до края на 2023 г., съобщиха от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ).

Решението е взето след проведено обществено обсъждане на проекта в края на март по инициатива на министър Николай Събев и след анализ от НКЖИ за сроковете, необходими за промяна на проекта, който ще бъде изработен и изпълнен до краят на 2023 г., без това да доведе до загуба на европейско финансиране, съобщават от компанията.

НКЖИ ще запази и реставрира съществуващото приемно здание на жп гара Нова Загора. Вече е започнала подготовката на проекта за реконструкция на съществуващата сграда, която скоро предстои да получи статут на паметник на културата.

Паралелно с това се изготвя и независима конструктивна експертиза на приемното здание, която да определи мерките за укрепване на сградата, построена през 1921 г.

Компанията работи активно, за да завърши в допустимия срок изпълнението на този приоритетен проект, финансиран от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 г.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!