Обратно към категорията

Гората.бг дарява отново дръвчета на Ямбол и Сливен

Добавено на: 19.01.2023 15:56
   

Инициативата Гората.бг организира акции в Ямбол и Сливен тази неделя. В Ямбол ще бъдат подарени 12 000 плодни, медоносни и горски дръвчета на хората от Ямбол и региона, като ще се раздават директно на всеки желаещ.
В Ямбол акцията е с начален час от 9:00 ч. до спортна зала „Диана“, а в Сливен - от 14:00 ч. на пл. „Хаджи Димитър“.
Повечето фиданки (млади дръвчета) са 40-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра. Ще се подаряват плодни - сливи (жълта афъзка), дюли, ябълки (подложка), махалебки (дива череша), орехи, както и липи, дъбове, явори, люляци, златен дъжд, акация, шестил (норвежки клен), и др.
Сливите (жълта афъзка), дюлите и орехите са директно плододаващи, ябълките и черешите НЕ са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират, обясняват от Гората бг. От там допълват, че целта е да бъдат засадени нови 3 милиона дървета в България, като вече са засадени 2.25 милиона, да направим населените си места по-зелени, красиви и чисти и да помогнем и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни, на Земята с всяко дърво!


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!