Обратно към категорията

Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ с плакет от Община Сливен за 25-годишния си юбилей

Добавено на: 01.04.2022 11:06
   

С празничен концерт Профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ отбеляза 25-годишния си юбилей. Сред гостите в зала „Сливен“ беше зам.-кметът по финансите Румен Иванов. От името на кмета Стефан Радев той връчи на директора на училището Дияна Костадинова почетен знак-плакет  на Община  Сливен и поздравителен адрес. В него сливенският градоначалник пожелава гимназията да съхрани творческия си дух и ентусиазъм, да продължи добрите традиции, да прокарва и утвърждава нови, още по-успешни.

„Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ носи името на един от най-големите лирици на съвремието ни и родом от Сливен – покойния поет Дамян Дамянов. През годините гимназията зае своето заслужено място сред сливенските училища. Оказа подкрепа и много от вашите възпитаници успяха да намерят своя път, следвайки мечтите си. Израснаха като достойни личности“, пише още в поздравителния адрес от кмета Радев.

Директорът на гимназията Дияна Костадинова благодари за оказаната чест, както и на своите колеги за усърдната работа през годините. Тя поздрави всички ученици, като подчерта, че вече 25 години гимназията показва, че само знания без в тях да се влага душа, не са достатъчни. Тя връчи на зам.-кметът Иванов плакет по повод 25-годишния юбилей на гимназията. Плакет на гимназията  получи и председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, който пожела на всички здраве, успехи, а на учителите, да продължат традициите, превърнали гимназията в училище по човеколюбие.

Поздравления по повод годишнината отправиха още първият директор на гимназията – д-р Екатерина Иванова и съпругата на покойния Дамян Дамянов – Надежда Захариева. Събитието уважиха също областният управител Веселин Вълчев, зам.-кметът Пепа Чиликова, представители на културни и административни институции в града, директори на сливенските училища,  бивши и настоящи учители.

В програмата на концерта със свои изпълнения се включиха Детски танцов ансамбъл „Тракийче“, училищната група „Монолог“, клуб по спортни танци „Туида“ и театралната трупа на гимназията. Концертът бе част от проявите за отбелязване на 25-годишнината от създаването на гимназията. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!