Обратно към категорията

Извършва се оценка на проектните предложения от Сливен по държавната програма за саниране

Добавено на: 14.11.2023 09:43
   

Подадените от Община Сливен 81 проектни предложения по държавната програма за саниране на многофамилни жилищни сгради са в етап на оценяване за административна допустимост и качество. Програмата се управлява от МРРБ и ще бъде финансирана по Плана за възстановяване и устойчивост.  Във връзка със зачестилите запитвания от граждани, Община Сливен съобщава, че по информация на министерството към момента няма окончателно класиране на проектните предложения. 

Оценката и класирането на предложенията по процедурата се извършва от Комисия в МРРБ, определена с акт на ръководителя на структурата за наблюдение и докладване – дирекция „Жилищна политика“. Редът и критериите за оценяване са съгласно т. 16 и т. 17 от Насоките за кандидатстване. Общинската администрация уведомява своевременно сдруженията на собствениците за постъпили от оценителната комисия въпроси или забележки по документите. Ще бъдат уведомени и за резултатите от класирането.

Финалните резултати ще бъдат публикувани и в сайта на Общината. 

Няколко месеца преди откриването на процедурата Община Сливен проведе активна разяснителна кампания сред гражданите. По инициатива на кмета Стефан Радев и с решение на Общинския съвет от местния бюджет бе осигурена финансова подкрепа за сдруженията на обща стойност 1 млн. лева. Благодарение на това и на съдействието от администрацията сдруженията на собствениците успяха в необходимия срок да възложат задължителните обследвания на блоковете и изготвянето на техническата документация. Екип от компетентни общински експерти подаде проектните предложения в системата ИСУН 2020.  За всяко предложение бе издаден входящ номер, който бе изпратен от екипа до сдружението, на посочената от него електронна поща. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!