Обратно към категорията

С камерен концерт на 23 ноември сливенският Симфоничен оркестър открива новия си творчески сезон  

Добавено на: 05.10.2023 15:15
   

Следвайки наложената си линия и почерк, Сливенският симфоничен оркестър подготвя за публиката разнообразен и изпълнен с класическа естетика нов творчески сезон. Камерен концерт на 23 ноември поставя началото на 91-ия сезон на симфониците. В атрактивната му програма през 2023 г. и 2024 г., са заложени произведения на Шуман, Менделсон, Брамс, Бетовен, Чайковски, Бах, Щраус , Шопен, Дворжак и др.

И през този сезон оркестърът е подготвил музикални занимания за малките почитатели на класическата музика. Те ще бъдат представени в партньорство с Държавния куклен театър и Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“, с които вече има няколко успешни инициативи.

През този сезон симфоничният оркестър подготвя и концерти в сливенски училища и в няколко населени места от общината.

Впечатляващите концерти и история на симфоничния оркестър са неизменна част от културната програма на Сливен. Последните няколко сезона предлагат истинско пиршество от класика на публиката и се радват на изключителен интерес.

По повод своя 90-и юбилей, който чества тази година, културният институт бе отличен с плакет на Община Сливен. От началото на своето създаване до днес той се подкрепя и развива със средства от общинския бюджет. Вярна на своята амбиция, Община Сливен ще продължи да съхранява и подкрепя дейността на общинските културни институти и занапред.  

Повече информация относно програмата за новия творчески сезон може да бъде открита на официалния сайт на симфоничния оркестър:  WWW.SLIVENSYMPHONYORCHESTRA.COM

 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!