Обратно към категорията

Леката атлетика в Сливен навърши 100 години

Добавено на: 28.04.2024 09:37
   

С празнична церемония в зала "Май" сливенските лекоатлети отбелязаха 100-годишнината на спорта в Сливен. С голямо вълнение бивши и настоящи спортисти, треньори и спортни деятели се срещнаха отново, някои дори след години, и си припомниха за успехите и развитието на леката атлетика в града до наши дни. Кметът Стефан Радев поздрави присъстващите и пожела да продължат да развиват спорта в града на световно равнище.
"Радвам се, че през тези 100 години много пъти атлетите на Сливен са давали повод за гордост не само на нашите съграждани, но и на всички българи. Радвам се, че толкова много хора са преминали през леката атлетика и са допринесли за развитието и добруването на нашия град. Пожелавам светли да са дните на леката атлетика, много пъти да чуваме националния химн от най-високи форуми, от стадиони и зали, на европейски, световни, олимпийски състезания. И разбира се - да бъде достоен сливенският принос в историята на българската лека атлетика", заяви Радев.
Той връчи почетен знак - плакет на Сливен на Спортен клуб по лека атлетика /СКЛА/ "Михаил Желев" за принос в развитието на леката атлетика в града и по повод вековния юбилей. Значки на Сливен получиха Александър Паунов, Георги Иванов, Живко Петков, Красимир Аргиров, Надя Михова, Никола Николов и Стефан Авджиев.  
Плакети, грамоти и купи връчи председателят на СКЛА "Михаил Желев" Стефан Стефанов на доказали се спортисти и треньори. Плакети от клуба в знак на благодарност за доброто сътрудничество получиха кметът Стефан Радев, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, председателят на спортната комисия в местния парламент Пламен Крумов, главният експерт в спортния общински отдел Силвия Никова и президентът на Българската федерация по лека атлетика Иван Колев, който също беше гост на събитието.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!