Обратно към категорията

Местната комисия за борба с трафика на хора проведе специализирано обучение за инспектори от Затвора Сливен

Добавено на: 25.04.2024 12:50
   

На 24 април 2024 г., Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен в партньорство с Община Сливен и А21 България, проведе специализирано обучение на тема: „Идентифициране на формите на насилие при жени лишени от свобода с фокус овладяване на психичното страдание, подпомагане процеса на успешна социална реинтеграция и превенция на трафика на хора”.

Събитието се организира от Владимир Друмев, секретар на МКБТХ – Сливен, в изпълнение на Програмата за предотвратяване и противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите за 2024 г., Раздел ІІІ „Обучение и квалификация на кадри”.

Форумът бе открит от Пепа Чиликова, заместник-кмет Хуманитарни дейности” на Община Сливен и председател на МКБТХ – Сливен и Моника Николова, изпълнителен директор на А21 България.

Oсновна стратегическа цел на специализираното обучение е повишаване квалификацията на инспектори социална дейност и възпитателна работа, психолози и служители от надзорно-охранителния състав на Затвора Сливен към Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”, Министерство на правосъдието.

В рамките на обучението беше поставен акцент върху подходите за преодоляване на психичното страдание на жени лишени от свобода с цел подпомагане процеса на успешната им социална реинтеграция след изтърпяване на наказанието и напускане на затвора, с фокус превенция от въвличане в различните експлоaтационни форми на престъплението трафик на хора.

Лектори на специализираното обучение бяха д-р Весела Банова, клиничен психолог, психоаналитик и доктор по социология, управител на „Психоаналитичен институт ТОЛК” и Диана Китова, психолог и психотерапевт, ръководител на Национална телефонна линия за борба с трафика на хора – 080020100.

В рамките на инициативата бяха обучени 21 служители на Затвора Сливен към Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”, Министерство на правосъдието.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!