Обратно към категорията

Министър Георги Гвоздейков ще посети летище Бършен, където ще бъде изградена оперативна база за спешната медицинска помощ по въздух

Добавено на: 16.01.2024 15:38
Снимки: Фейсбук профил на Георги Гвоздейков
   

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков ще посети летище Бършен в Сливен утре – 17 януари, където ще бъде изградена третата временна оперативна база за спешната медицинска помощ по въздух (HEMS). В нея се очаква да бъде позициониран третият хеликоптер, който ще пристигне в края на 2024 г., съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията. 

Община Сливен е предоставила за временно ползване терен и сграда, които ще се използват до изграждането на постоянната оперативна база, която също ще се намира на територията на летището.

В България има шест изградени болнични вертолетни летища, които са в процедура по регистрация, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщенията през ноември миналата година. Други четири хеликоптерни летища са в процес на проектиране.

Трима лекари и три медицински сестри заминават за Италия на практическо обучение за оказване на медицинска помощ по въздух до края на този месец, каза преди седмица за БТА д-р Георги Деянов, директор на Центъра за спешна медицинска помощ по въздух. Първият медицински хеликоптер за спасителни операции по въздух се очаква до края на този месец. 

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!