Обратно към категорията

Митрополит Йоан ще се срещне със свещеници в Сливен

Добавено на: 07.03.2024 07:28
   

Среща на свещеници от Сливенска епархия с Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще се състои на 7-ми март в 11:00 часа в сградата на Сливенската митрополия. Срещата е по искане на свещениците, които входираха писмо в канцеларията на Митрополията, съобщиха за БТА организаторите на срещата.

В писмо до митрополит Йоан епархийското духовенство настоява той да представи своите аргументи, относно касирането на проведения избор за двамата посочени от тях достоизбираеми епископи, кандидати за Сливенски митрополит.

Авторите на писмото предлагат на срещата да присъстват представители от всички духовни околии в диоцеза на Сливенската епархия, както и да споделят с Негово Високопреосвещенство своите притеснения, свързани с  "подмяната на истината и тиражирането на неистини от страна на лица, които имат за цел да нарушат мира и разбирателството в нашата епархия".

Междувременно в епархията върви подписка от миряни от различните енории в подкрепа на решенията на Светия синод. Писмото си по надслов "Право на отговор" е изпратено до Негово Светейшество патриарх Неофит, митрополитите от Светия синод, директорите на обществените медии БТА и БНТ.

БТА припомня, че на 18 февруари в Сливен епископите Йеротей и Михаил бяха излъчени от епархийските избиратели за кандидати за Сливенски митрополит. На 24 февруари Светият синод касира епархийския избор, като насрочи на 13 март в синодалния параклис "Св. цар Борис-Михаил" да се състои каноничният избор за нов Сливенски митрополит.


Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!