Обратно към категорията

Национален фестивал, празнични концерти и работилница за боядисване на великденски яйца за Възкресение Христово  

Добавено на: 12.04.2022 13:14
   

Община Сливен кани жителите и гости на града да посетят празничните прояви,  посветени на един от най-светлите християнски празници – Великден.

Началото ще бъде дадено със 17-ия Националният фестивал „Цветен камертон“, който ще се проведе на 16 и 17 април в зала „Сливен“. След двугодишно прекъсване заради пандемията от COVID-19, на Лазаровден и Цветница, Сливен отново ще бъде домакин на млади изпълнители на популярна музика от цялата страна. Гала-концертът и церемонията по награждаване ще се състоят на 17 април от 19.30 ч. в зала „Сливен“.

Празничната програма продължава с Великденски концерт на Сливенския симфоничен оркестър на 20 април от 18.30 ч. в зала „Сливен“. В него ще се включат хор „Gli Accordatti“ с ръководител Драгомир Йосифов, солист -  Кандида Гуида – контраалт (Неапол, Италия). Концертът ще премине под диригенството на Франческо Фанна (Президент на Италиански институт „Антонио Вивалди“ – Венеция). Билети могат да бъдат закупени на касата на зала „Сливен“.

Жители и гости на града ще имат възможност да се включат в работилница за боядисване на великденски яйца на 21 април – Велики четвъртък от 12 ч. Тя ще бъде позиционирана на площада пред сградата на Общината. Специалисти от екипите на Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, Национален музей на текстилната индустрия, Художествена галерия „Димитър Добрович“, Късноантична и средновековна крепост „Туида“, Профилирана гимназия по хотелиерство и туризъм „Акд. Неделчо Неделчев“, Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс – Сливен и Младежки дом – Сливен, ще показват различни техники на боядисване, украсяване и аранжиране. Яйцата са осигурени от Община Сливен.

В същия ден, от 18.30 ч. в зала „Сливен“ ще се състои Великденски концерт на Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“ при Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс – Сливен. Билети - на място в залата преди концерта.

Великденска света литургия ще бъде отслужена на 23 април, от 24 ч. в Катедрален храм „Свети Димитър“.

На Великден, 24 април, от 11.30 ч. пред сградата на Община Сливен ще се проведе празничен концерт на Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен.

 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!