Обратно към категорията

Национална ученическа конференция, посветена на Апостола, предстои в Котел

Добавено на: 30.01.2023 10:25
   

Национална ученическа конференция "Васил Левски - вулкан от човечност" ще се състои на 4,5 и 6 февруари в Котел, съобщиха за БТА от областната администрация в Сливен. Организатори на форума са Средно училище "Г.С.Раковски" - Котел и Регионалното управление по образованието в Сливен.

Конференцията е по повод 150 години от гибелта на Апостола. Ще бъдат представени 47 проекта на 112 участници, като 89 от тях са ученици от 35 училища от около 27 града. Учениците са от гимназиален етап (V - XII клас) и ще покажат свои разработки на филм или клип, подготвени под ръководство на учител или друг научен консултант.

Целта на форума е да насочи вниманието на учениците към Апостола на свободата като пример за подражание, да ги стимулира да осмислят приноса му като учител и идеолог на бъдещите революционери, политици и общество за спазване на моралните норми, да се ангажират учениците в издирване на документи, факти и доказателства, представящи неговата човечност.

Всички участници ще получат сертификати за участието си, а най-добре представилите се ученици ще получат грамоти и награди.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!