Обратно към категорията

Община Сливен отбеляза Световния ден на медицинските сестри - 12 май  

Добавено на: 13.05.2024 11:32
   


И тази година Община Сливен отбеляза Световния ден на медицинските сестри 12 май. На специална церемония в зала „Сливен“ зам.-кметът Пепа Чиликова поздрави всички, които упражняват тази хуманна професия и от името на кмета Стефан Радев им пожела здраве и много успех както в личен, така и в професионален план.

„Този ден не е случаен. 12 май е и рожденият ден на Флорънс Найтингейл - жената, която превръща сестринството в наука и изкуство. Позната още като дамата с лампата, която през нощта наглежда своите пациенти. Всъщност обаче за отчаяните войници тя е била ангелът, който е носел светлината в мрака. Благодаря на всички вас, които избрахте тази трудна и отговорна професия на ангели, които носят светлината и надеждата на хората, особено в моменти на изпитания и трудности“, заяви Пепа Чиликова. Тя отбеляза, че през последните години се задълбочава кризата с недостиг на специалисти по здравни грижи, но Община Сливен винаги е работила и ще продължи да роботи в посока подобряване на условията на сестринския труд.

„Сигурна съм, че и в следващите години нашите съвместни усилия в тази посока ще продължат. От името на кмета Стефан Радев и от мое име ви пожелавам да сте здрави, всеотдайни, непримирими, защото сме ви поверили най-голямото богатство, което имаме - грижите за децата на нашия град“, каза още зам.-кметът и благодари на филиала на Медицински университет-Варна за доброто партньорство.

Пепа Чиликова връчи значка на Община Сливен на Валя Стайкова – медицинска сестра в Детска ясла № 6 за особени заслуги при изпълнение на гражданския й и служебен дълг. Грамота за проявен професионализъм и изпълнен граждански дълг получиха Стоилка Колева – медицинска сестра в ОУ „Юрий Гагарин“, Пенка Славова – медицинска сестра в Детска ясла № 9. Димитър Недев – фелдшер в ОУ „Д-р Иван Селимински“, Димитър Минчев – фелдшер в СУ „Константин Константинов“ и Светла Никифорова – бивш директор на Детска ясла № 15. Детска ясла № 3 беше удостоена с Почетен знак на Сливен – плакет за принос в развитието на здравеопазването, обществения живот и грижите за деца в Сливен.

„Благодаря на господин Радев и Община Сливен за тази награда. Благодаря на целия екип на яслата, който стои зад гърба ми и който със своите всеотдайност и професионализъм прави така, че детското заведение да крачи напред и да се развива. Благодаря ви, колеги, благодаря Община Сливен“, заяви от своя страна директорът на ясла № 3 Антоанета Тодорова.

За празничното настроение на гостите се погрижиха Клуб за поп и рок изпълнители „Ритъм“ при Военен клуб-Сливен с ръководител Елена Пеева. Участие взе балет „Грация“ при ЦПЛР – Детски комплекс-Сливен с ръководители Юлия Кирова и Албена Колева. Танцьорите и певците от Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“ с ръководители Виолина Попова, Михаил Чанев и Маруся Дакева също поздравиха присъстващите със свои изпълнения.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!