Обратно към категорията

Община Сливен предоставя над 50 хиляди декара на животновъдите в района за пасища

Добавено на: 17.09.2022 15:13
   
Община Сливен предоставя над 50 хиляди декара на животновъдите в района за пасища и ще продължи с политиката си за  подпомагане на този отрасъл с каквото може. Това стана ясно от думите на кмета Стефан Радев по време на откриването на 16-то издание на Националното изложение по животновъдство, което се провежда край Сливен. Организатор е Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд „Земеделие“.
Кметът подчерта, че трудната, но благородна дейност на животновъдите има дълбоки корени в сливенския регион..
„Щастлив съм, че Сливен е притегателно място за елита в българското животновъдство, за най-голямото събитие от този характер в България. Искам да поздравя всички участници и да ги уверя, че животновъдството за нас винаги ще бъде традиционен отрасъл на нашата икономика и винаги ще полагаме грижи за него", допълни Стефан Радев.
Служебният зам.-министър на земеделието  Крум Неделков и директорът на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството Георги Йорданов откриха изложението. По-късно официалните лица връчиха награди на най-класните животни от различни видове и породи.
Събитието събира български фермери и животновъди от цялата страна, които представят богатото разнообразие на породи селскостопански животни, отглеждани в България, както и всички основни български породи. Участват над 550 елитни български животни. 

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!