Обратно към категорията

Община Сливен зарадва малчуганите в предучилищна възраст с образователен концерт  

Добавено на: 17.10.2023 15:06
   

Детско веселие, много емоции и възторг предизвика организираният от Община Сливен образователен концерт днес. В навечерието на Димитровден – празника на Сливен, Общината подготви инициативата под надслов „Детска усмивка“ като подарък към малчуганите в предучилищна възраст от детските градини.

От сцената на зала „Сливен“ зам.кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова приветства всички с „Добре дошли!“. Тя благодари на директорите и учителите в детските заведения за приетата покана и изрази убеденост, че концертът ще се превърне в истински празник за децата и ще им донесе незабравимо преживяване.

„Детската усмивка за нас е всичко! Вие сте най-голямото богатство на града ни. Вярвам, че днешният концерт ще ви усмихне и ще допринесе за това да растете здрави и в безопасност. Пожелавам ви да бъдете здрави, винаги толкова вдъхновени, да се учите, винаги да търсите сила в природата, да я пазите, да живеете здравословно и да спортувате активно“, заяви още Чиликова. Тя покани на сцената водещия гост – композитора, пианист и изпълнител Росалин Наков, който бе подготвил богата музикална програма. Основно фокусът бе насочен към едни от най-важните за обществото теми – здравословното хранене при децата, активния начин на живот и безопасност на движението. Те бяха представени на децата по увлекателен начин чрез интересни истории, песни и въпроси. Малчуганите отговаряха безпогрешно на въпроси за правилата за движение, за витамините в храната, за природата. Заедно с композитора и певиците-артисти Боряна Йорданова и Христина Пипова, децата пяха, танцуваха и предизвикаха истински фурор в зала „Сливен“.

„Толкова красива зала не съм виждал! Но днес тя е многократно по-красива заради вас, деца! Вие сте богатството на нашата планета. Благодаря на Община Сливен за възможността да се срещнем!“, изрази впечатленията си Росалин Наков.

В края на концерта директорите на детските градини изразиха задоволство и благодарност към Община Сливен за жеста и вниманието към децата, които днес чрез изкуството са успели да научат още нови неща.

 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!