Обратно към категорията

Общоградско боядисване на великденски яйца се провежда днес в Сливен

Добавено на: 02.05.2024 13:31
   

Дъждовното време днес не спря малки и големи жители на Сливен де се включат  в общоградското боядисване на великденски яйца. За поредна година то се организира от Община Сливен и традиционно се проведе пред сградата на местната администрация. Събитието е част от програмата на Общината за отбелязване на Възкресение Христово.

В него се включиха кметът Стефан Радев, представители на Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, Художествена галерия „Димитър Добрович“, Национален музей на текстилната индустрия, Технически университет – Колеж-Сливен, Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“, ЦПЛР-Детски комплекс и Младежки дом-Сливен. Всеки от посетителите на проявата имаше възможност да се включи в демонстрация на  различни техники за боядисване и декорация на великденски яйца.

„Боядисването на яйца е дългогодишна традиция във всяко семейство. Радвам се, че имам възможност заедно с нашите съграждани, да споделим тези приятни моменти“, сподели сливенският градоначалник. Той използва случая да поздрави жителите на община Сливен с предстоящите Великденски празници.  

Материалите и яйцата и тази година са осигурени от Община Сливен.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!