Обратно към категорията

ОДМВР-Сливен: Над 1000 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в Сливенско за една седмица

Добавено на: 17.11.2023 13:37
   

Установени са 5 водачи с алкохол и 6 неправоспособни

На територията на ОДМВР-Сливен се осъществява ежедневен контрол по пътна безопасност и се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност и пешеходци. В ход е традиционната акция „Зима”. Активно се проверява за употреба на алкохол и/или наркотични вещества от водачите на МПС на територията на общинските центрове и малките населени места в областта.

За периода от 10 до 17 ноември на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1044 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 158 актове за административни нарушения и 886 фишове, от които 322 за скорост. Установени са петима водачи на МПС, употребили алкохол, като един от тях е с показатели на дрегера над 1,2 промила. Един водач е отказал да бъде изпробван за употреба на наркотични вещества. Установени са шестима неправоспособни водачи. За всички случаи са съставени актове и са образувани досъдебни производства.

За една седмица са проведени седем операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Активно се проверява подготовката на автомобилите за движение при зимни условия – гуми, светлини, течност за чистачки и други.

89 екипи са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

По автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!