Обратно към категорията

ОДМВР-Сливен: Над 1700 нарушения на ЗДвП в Сливенско за една седмица

Добавено на: 02.03.2023 13:56
   

Засилено полицейско присъствие и контрол по ЗДвП в празничните дни

На територията на ОДМВР-Сливен се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност, безопасност на пешеходците, проверява се техническата изправност на автомобилите, извършват се проверки на товарни автомобили и автобуси. Активно се проверява за употреба на алкохол и/или наркотични вещества от водачите на МПС на територията на общинските центрове и малките населени места в областта. 

За периода от 23 февруари до 2 март на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1706 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 243 актове за административни нарушения и 1463 фишове, от които 873 електронни за превишаване на скоростта.

Установени са 4 водачи на МПС, употребил алкохол, от които 1 над 1,2 промила. 3 водачи са хванат ида управляват след употреба на наркотични вещества. Един са отказали да бъдат изпробвани за употреба на алкохол. 7 са установените неправоспособни водачи. За всички случаи са съставени актове и са образувани досъдебни и бързи производства.

На място при проверка на пътя са връчени 113 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са проведени пет операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

86 екипи са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

 

По автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Засилено се проверяват  товарни автомобили и микробуси. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите. От 2 до 6  март ще се проведе специализирана операция „Алкохол, наркотици, неправоспособност и скорост“. В дните 2 и 5 март ще има засилено полицейско присъствие между 14,00 и 20,00 часа на входно-изходните пътни участъци в населените места. Екипи на сектор „Пътна полиция“ ще следят за спазване на скоростните режими с всички налични технически средства. Проверките ще са интензивни в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия.

 

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.  


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!