Обратно към категорията

ОДМВР-Сливен провежда обучение за подобряване на професионалната класификация на своите служители

Добавено на: 10.01.2024 14:43
   

Старши комисар Димитър Величков: Безопасността на полицейските служители и сигурността на гражданите е от първостепенно значение

Служители с полицейски правомощия от Областната дирекция на МВР в Сливен участват в обучение за повишаване на професионалната компетентност. То ще се провежда на групи по график, като в него се включват служители от районните управления, пътна полиция и дежурните части. Днес занятие проведоха служители от Сливен, Твърдица и Котел под ръководството на сектор „Специални тактически действия” към ОДМВР-Сливен. Обучението включва теоретична и практическа част по технически действия и ред за употреба на физическа сила и помощни средства от полицейските органи, принудително спиране на превозните средства, като вниманието беше насочено към похватите за задържане.

Практическото занимание се проведе на летище „Бъшен” край Сливен, където всички участници бяха разпределени в работни групи и повториха на практика това, което беше заложено в теоретичната част на обучението.

По разпореждане на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев подобни обучения на различни тематики ще се провеждат ежеседмично със служители от всички областни дирекции, което цели по-добра практическа подготовка на целия състав, за да реагират по-добре в кризисни и напрегнати ситуация.

Отделно от това се отделя време и за подготовка и проверка на работата с оръжие. Всеки месец се провеждат обучения по стрелба, лична полицейска защита и физическа подготовка.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!