Обратно към категорията

ОДМВР-Сливен: Засилено полицейско присъствие преди и по време на предстоящите празнични и почивни дни

Добавено на: 23.12.2022 14:22
   

Засилено присъствие на екипи на сектор „Пътна полиция” ще има в дните 23.12.2022г., 24.12.2022г., 28.12.2022г.,  30.01.012022г. и на 01.01.2023, когато се очаква засилен трафик. Предвидени са екипи на автомагистрала „Тракия”, по главените и второстепенни пътища в областта.  Контрол ще се осъществява и на входно-изходните пътни участъци в малките населени места, като ще се проверява главно за употреба на алкохол и упойващи вещества. Планирани са специализирани операции „Алкохол, наркотици и неправоспособност”, операции по метода „Широкообхватен контрол” и засилен контрол за употреба на алкохол от водачите на МПС в празничната новогодишна нощ-31 декември и 1 януари.  Ще се следи за спазване на ограничението на скоростта, спазване на предимство, редовни документи и застраховка Гражданска отговорност.

Ще се извършва контрол по  спазване на ограниченията, въведени от Агенция „Пътна инфраструктура”, за движението на товарни автомобили.

Ще се следи за спазване на изискванията при продажба и използване на пиротехнически изделия.

Гражданите да предприемат необходимите марки да опазят дома и имуществото си при по-дълго отсъствие по време на празниците, както и да внимават за личните си вещи при пазаруване в големи търговски обекти. Да бъдат внимателни при използване на пиротехнически изделия, устройването на новогодишната украса и безопасната експлоатацията на отоплителните уреди.

 ОДМВР-Сливен пожелава на всички светли празници и весело посрещане на Новата 2023 година.

 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!