Обратно към категорията

Откриват плувния сезон в Сливен

Добавено на: 20.02.2021 08:56
   

На 20 февруари, събота, от 11 часа, е предвидено официално откриване на плувния сезон на басейна в ОУ „Елисавета Багряна“ в Сливен, съобщиха от общината. На него ще присъства зам.-кметът Пепа Чиликова.

Общината имаше готовност да го пусне още през миналата година, когато приключи основният ремонт на 25-годишното съоръжение. Но се съобрази  с противоепидемичните мерки. Това ще е единственият работещ обект за воден спорт през зимата в областния град.

Басейнът с размери 25 на 12,5 метра се намира в ОУ „Елисавета Багряна“.  Въпреки частичното обновяване в миналото, останал неизползваем, заради липса на пари за скъпата поддръжка. Сега негов стопанин е общината. Монтирана е нова ел.инсталация за 177 хил.лева. Близо 60 хил.лева са вложени за вентилация. Обновени са оборудването, сауните, съблекалните, баните, настилките. Целият имот заема самостоятелна сграда с разгърната застроена площ от над 12 хил. квадрата. Достъпен е и за хора с увреждания, тъй като няма стълби. 

За поддръжката, персонала и консумативите, нужни за работата на басейна и една от новите зали в Сливен, ще са нужни 200 хил.лева годишно. По тази причина, освен такси за почасово ползване, ще има абонаментни карти за възрастни от 60 лева. Два пъти по-евтини ще са картите за ученици и пенсионери, а за най-малките деца те ще струват 20 лева. Басейнът ще се използва и от спортните клубове.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!