Обратно към категорията

ОУ „Христо Ботев“ отбеляза 176-годишнината от рождението на поета - революционер

Добавено на: 06.01.2024 13:17
   

Основно училище „Христо Ботев“ в Сливен отбеляза 176-годишнината от рождението на големия български поет и революционер, чието гордо име носи. На 6 януари пред сградата на училището се събраха настоящи и бивши ученици, преподаватели, родители и граждани. Прозвучаха Ботевите стихове и революционни песни. Пред барелефа на поета бяха поднесени венци и цветя.

„Делото на Христо Ботев е толкова значимо и голямо, че е трудно да се осмисли. Въпреки своите крехки 28 години, той изписва със златни букви името си в българската история. Убеден съм, че всеки от вас днес е изпълнен с гордост, защото едно от най-старите и утвърдени училища в Сливен носи неговото име“, заяви кметът Стефан Радев в поздравителен адрес до учениците и учителите.

Директорът Денко Делчев приветства присъстващите и отбеляза, че училището, като наследник на образователното дело в квартал „Клуцохор“, се стремим да работи така, че да пази и предава на поколенията паметта за тези традиции и за светлата личност на Христо Ботев. Директорът съобщи, че учениците и учителите са получили специални поздрави за празника от Боян Ботьов, наследник на Христо Ботев, правнук на брат му – ген. Кирил Ботьов.

Уважение с присъствието си изразиха ст. експерт по образованието в Община Сливен Живка Дженкова, ст.експертите в РУО – Сливен Стоян Стоянов и Ленко Кренчев, председателят на Обществения съвет към ОУ „Христо Ботев“ Станимира Гиндева.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!