Обратно към категорията

И плуването влиза в превантивна програма на МКБППМН-Сливен

Добавено на: 24.01.2024 12:13
   

Децата и младежите в Сливен ще имат възможност да получат безплатни уроци по плуване на общинския покрит басейн в кв. „Сини камъни“.  Само срещу такса за вход, всеки ден от 16 до 17 часа, басейнът ще е територия за начинаещи малки и по-големи ученици – бъдещи плувци. Те ще придобият първоначални умения под наставничеството на квалифицирани треньори. Тези дейности са предвидени в нова превантивна програма на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и на Общината.

Основната цел е да бъдат привлечени подрастващи, които досега не са проявявали интерес или не са имали възможност да се запишат на тренировки по плуване. Очакванията са децата и младежите да бъдат мотивирани за здравословен начин на живот. Програмата поставя акцент върху превенцията на затлъстяването при децата и екранната зависимост от електронните устройства.

До края на януари бъдещите плувци трябва да заявят в своето училище желанието си да бъдат обучени. Очаква се първите безплатни тренировки за начинаещи да започнат от средата на февруари.

Покритият плувен басейн в Сливен отвори врати след основен ремонт от Общината, приключил в края на 2020 година. Спортното съоръжение се използва от Клуба по плуване, от спортисти – ветерани, от любители – деца и възрастни. Провеждат се спортни състезания, обучения на спасители.

 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!