Обратно към категорията

Поредна забележителна победа за младите математици от Детски комплекс – Сливен

Добавено на: 10.07.2023 11:19
   
Поредна забележителна победа за младите математици на Детски комплекс – Сливен от Десетото юбилейно издание на Международното математическо състезание “Математика без граници“. Надпреварата се проведе от 1 до 4 юли в Несебър. 1240 деца от 1 до 12 клас от България, Азербайджан, Естония, Сърбия, Румъния, Узбекистан, Казахстан, Малта, Украйна и Черна гора, участваха в индивидуален и отборен финал, както и в Турнир за решаване на алгебрични уравнения „Лодовико Ферари“ - за ученици от 7 до 12 клас. Още 482 деца от Австралия, Виетнам, Индонезия, Китай и Турция се състезаваха в своите страни. 
В състезанието от ЦПЛР – Детски Комплекс – Сливен се включиха 18 деца от училищата в града. От тях 14 участваха в индивидуален и 12 в отборен финал. Участието им бе осигурено с финансовата подкрепа на Общински съвет – Сливен. Малките сливенски математици завоюваха два златни, четири сребърни и пет бронзови медала от индивидуалното състезание и 3 златни, 6 сребърни и 3 бронзови медала от отборната надпревара. Това съобщи Венета Кирова – ръководител на групата по математика в Центъра за подкрепа за личностно развитие - Детски комплекс – Сливен и преподавател в ППМГ „Добри Чинтулов“.
Бронзова купа за сборен най- добър резултат през годината и финала, и златен медал от индивидуалния финал спечели Нелина Михайлова, ученичка в 3 клас в ОУ “П. К. Яворов“. В индивидуалния финал със златен медал бе отличен и Божидар Илчев, който е първокласник в СУ “К. Константинов“. Сребърни медали получиха второкласничките Даная Койчева от ОУ“Д-р Иван Селимински“ и Симона Геневска от СУ “К. Константинов“, както и Никол Димитрова – 3 клас в ОУ “Д-р Иван Селимински“ и Сара Въскова – 3 клас в НУ “Васил Левски“. Пет са децата отличени с бронзови медали. Това са второкласниците Боян Йовчев от ОУ “Д-р Иван Селимински“, Иван Стоянов от СУ “К. Константинов“ и Яна Желева от ОУ “Димитър Петров“, както и Силвана Стоянова – 3 клас в НУ “Васил Левски“ и Иван Иванов – 4 клас – ОУ “Д-р Иван Селимински“. 
С медали се завърнаха и четирите отбора на Детски комплекс – Сливен. Златен медал спечели отборът на Елена Миткова и нейните възпитаници - Никол Димитрова, Сара Въскова и Нелина Михайлова. Два са отборите на ЦПЛР със сребърни медали. Това са второкласниците Кристиян Теодосиев от ОУ “Хр. Ботев“, Иван Стоянов от СУ “К. Константинов“ и Димитър Димитров от ОУ “Д-р Иван Селимински“, с ръководител Диана Ранева. Сребро спечели и отборът на Венета Кирова – четвъртокласниците Иван Иванов и Зорница Костова от ОУ “Д-р Иван Селимински“ и Александър Кадирев от НУ “Васил Левски“. Третокласниците Силвана Стоянова, Виктор Табаков и Димитър Кондев от НУ “Васил Левски“, с ръководител Ваня Иванова, получиха бронзовите медали в отборната математическа надпревара. „Поздравления за отличното представяне на участниците, за техните мотивиращи учители и подкрепящи родители!  Поздравявам всички деца за техния ум, талант и неимоверен труд. Всички бяха подготвени перфектно. Поздравления и за техните учители, които не жалиха време и труд, за да подготвят и вдъхновяват децата. Това са Генка Георгиева, Диана Ранева, Елена Миткова, Ваня Иванова“, каза още Венета Кирова.

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!