Обратно към категорията

Поредно признание за Сливен – Градът под Сините камъни получи три призови отличия в областта на туризма

Добавено на: 16.12.2023 09:25
   

Община Сливен получи три втори награди на осмите Годишни награди, връчвани от Министерството на туризма. Едното отличие е в категория „Специализиран туризъм“ за „Маршрут на винопроизводителите в регион Сливен“. Другата награда е в категория „Иновация“ за „Атлас на традициите в сливенския край“ и третата е за „VI средновековен събор „Помни славата““ в категория „Туристическа атракция/обект/събитие“.

Церемонията по връчване на отличията се състоя в София. На нея присъства зам. кметът на Сливен Стоян Марков. Той отбеляза, че името на града ни е споменато поне пет пъти по време на събитието, включително в категориите „Изборът на българите“ с крепост Туида и село Ичера в публикация „Да се скриеш от слънцето в Ичера“ на тема туризъм в България за 2023 г. в интернет блог.

„Това е огромно признание за нас. Общината не спира да работи в посока развиване и подобряване на туристическите услуги и очевидно работата ни дава резултат. Ще продължим да надграждаме и да привличаме все повече туристи. Радвам се, че изданията „Маршрут на винопроизводителите в регион Сливен“ и „Атлас на традициите в сливенския край“, които реализирахме в партньорство с Обществен дарителски фонд-Сливен бяха оценени достойно и взеха призови места. Сливен е атрактивна дестинация с богата история и прекрасна природаИма какво да покажем и с какво да се гордеем“, отбеляза Марков.

Събитието се проведе под патронажа на министър-председателя акад. Николай Денков, а домакин беше министърът на туризма Зарица Динкова. Сред официалните гости бяха настоящи и бивши министри, народни представители, посланици, кметове, представители на академичната общност, бизнеса, туристическите организации, медии и др.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!