Обратно към категорията

Представят книги на Кети Бозукова в сливенската регионална библиотека

Добавено на: 01.04.2022 08:29
   

На 1 април (петък) 2022г., от 17:00 ч., в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ – Сливен, ще бъдат представени последните книги на поетесата Кети Бозукова - „Колибри от Рая“ и „Избрано“, издадени през 2021г.

Премиерата на двете книги бе планувана за миналата година, но поради въведените противоепидемични мерки и ограничения не бе реализирана. За щастие красивите стихове не остаряват и попаднали на страниците на книгите стигат до своите читатели. Премиерата е реверанс към таланта на Кети Бозукова и подарък за почитателите на нейната поезия.

Кети Бозукова е родена в гр. Сливен през 1964 г. Основното си образование получава в ОУ „Панайот Хитов” и още там прави първите си поетични опити. Докато е ученичка в Математическа гимназия „Проф. д-р Димитър Табаков”, нейни стихове са отпечатвани в списание„Родна реч”. Висшето си образование завършва в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, специалност „Право”. Работи по специалността си последователно като прокурор, съдебен инспектор към Министерството правосъдието, адвокат.

Стихотворения и разкази на Кети Бозукова са публикувани в много антологии, вестници и списания, а нейни творби са преведени в Русия, Украйна, Македония, Франция, Китай и Великобритания.

Има издадени 15 поетични книги и една с проза. Автор е и на студия посветена на прокуратурата, както и на редица публикации на юридическа тематика.

От 2007г. до 2014г. Кети Бозукова е председател на читалище „Пенчо Славейков - 1921” – София. Главен секретар е на Съюза на юристите в България и активен участник в дейността на Културния дом към СЮБ. Член е на Съюза на българските писатели, на Съюза на юристите в България и на Асоциацията на юристите от Черноморско-Каспийския регион.

Носител е на редица национални и международни литературни награди.

Пред присъстващите на премиерата ще бъде представен и рецитал по стихове на поетесата под музикалния съпровод на цигуларката Благовеста Кирилова.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!