Обратно към категорията

Продължава гасенето на пожара в борова гора край Твърдица

Добавено на: 28.07.2021 09:46
   

Продължава гасенето на пожара в борова гора край Твърдица, съобщи за БТА областният управител на Сливен Минчо Афузов. През цялата изминала нощ пожарни екипи са гасили огъня в близост до населеното място, за да се ограничи достъпът му до къщите.
Две големи тежки машини правят просеки в гората, държавата е осигурила булдозер, който работи на билото, като по-малка подобна машина се опитва да ограничи пожара на изток. От вчера военен хеликоптер помага в гасенето от въздуха, като по думите на Афузов, са били извършени над 30 облитания и са изсипани над 70 тона вода. Хеликоптерът продължава работа и днес. Очаква се около 40 военни всеки момент също да се включат и да влязат в гората.
В гасенето ще участват и доброволци, след като снощи от община Твърдица призоваха гражданите да помогнат. Пожарът е в труднодостъпна местност, стръмно е и може да се гаси единствено на ръка.
Между 500 и 600 декара борова гора в местността Кутра са обхванати от огъня, който е пламнал вчера след 14 часа. Смята се, че пожарът е тръгнал от нерегламентирано сметище.
Според областния управител пожарът е овладян и няма опасност за населеното място, но около полунощ и сутринта около 4 часа е имало критични моменти. Няма обгазяване, като това зависи от посоката на вятъра и към момента няма такива индикации.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!