Обратно към категорията

Продължава обучението по надграждане на професионалните умения на полицейските служители

Добавено на: 17.01.2024 14:51
   

Обучението днес  бе проведено под ръководството на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Служители на сектор „Специални тактически действия” при ОДМВР-Сливен обучиха днес поредната група от служители с полицейски правомощия. Занятието включваше теоретична и практическа част по технически действия и ред за употреба на физическа сила и помощни средства от полицейските органи,  принудително спиране на превозните средства, похватите за задържане, действия и подбор на средства, ако при възникнала ситуация се наложи да се счупи стъкло на автомобил.  

Практическото занимание се проведе на летище „Бършен” край Сливен, където всички участници бяха разпределени в работни групи и приложиха в действие заложено в теоретичната част на обучението.

По разпореждане на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев подобни обучения на различни тематики ще се провеждат ежеседмично със служители от всички областни дирекции, което цели по-добра практическа подготовка на целия състав, за да реагират по-добре в кризисни и напрегнати ситуация. Предвиждат се практически занимания с разиграване на ситуации като преследване на автомобил, използване на ленти за принудително спиране, изграждане на КПП, задържане при оказване на съпротива и други.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!