Обратно към категорията

Пътни полицаи запознаха учениците от ОУ „Найден Геров” в село Гавраилово с правилата за движение

Добавено на: 21.04.2022 14:38
   

Състезание по безопасно управление на велосипед, редене на пъзели с пътни знаци и запознаване с правилата за движение са част от мероприятията на проведеното днес занятие в ОУ „Найден Геров” в сливенското село Гавраилово. Служителите на сектор „Пътна полиция”-Сливен Николай Стойчев и Стефан Черкишлийски запознаха децата с основните правила за безопасно движение като пешеходци и велосипедисти. В учебното заведение се обучават деца със специални образователни потребности, като участие в занятието взеха всички ученици от подготвителна паралелка до 7 клас.

Полицейските служители връчиха наградите на победителите в състезанието по безопасно управление на велосипед, провело се предния дан на полигона в двора на училището. По време на днешното занятие беше проведено състезание по скоростно редене на пъзели, изобразяващи пътни знаци. Децата показаха завидно познание по отношение на знаците и правилата за движение на пешеходците и превозните средства.

Униформените дадоха възможност на децата да се запознаят отблизо с мотоциклета и лекия автомобил, използвани в ежедневния контрол, и ролята на пътния полицай.

Бурни овации предизвика майсторското управление на младши автоконтрольор Николай Стойчев, който премина със служебния мотоциклет трасето от велосипедното състезание.

Днешното събитие, което се превърна в истински празник, е по инициатива на Нина Каварджикова, специалист педагог към РЦПППО-Сливен и благодарение на организатора- Мария Божекова, учител в ОУ „Найден Геров” и председател на училищната комисия по безопасност на движението, както и дейното участие на учители и родители.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!