Обратно към категорията

Росица Делчева е тазгодишният носител на наградата „Аргира Жечкова“

Добавено на: 11.05.2024 10:11
   

Носител на наградата „Аргира Жечкова“ за 2024 гoдина е Росица Делчева – учител по биология и здравно образование в Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“. Тя е номинирана за наградата от Инициативен комитет, съставен от нейни ученици и подкрепена от Мариана Милева – директор на гимназията, повече от 10 нейни колеги, бивши и настоящи преподаватели в училището и родители.

Росица Делчева е доказан професионалист в областта, в която преподава и активен общественик. Работи в ППМГ „Добри Чинтулов” -Сливен от 2005 година. Тя участва в много инициативи, като една от тях е даряването на по-голяма сума на сайта nauka.bg, като така получава доживотен абонамент, който решава да сподели със своите колеги. По този начин те също имат достъп до всички ресурси на сайта и така могат да предоставят информацията на учениците. „Българска наука” е списание с научнопопулярно съдържание, както и актуални научни изложения и статии. 

Заедно с учениците си Росица Делчева участва в редица инициативи – благотворителни базари, акции за събиране на дарения за закупуване на кувьози, акции за даряване на кръв и др. Извършва и активна изследователска дейност, дейности с екологична насоченост и др.

Нейни ученици през години са участвали в различни олимпиади, състезания и конкурси, в които са печелили престижни класирания и награди. Усилията й са насочени към подпомагане на ученици, които имат изявен интерес и задълбочени знания по биология. Чрез проучване на допълнителна литература и надграждане на знанията по задължителна подготовка, както и работа в лаборатория, могат да се получат знания и умения, позволяващи на учениците да се конкурират в национални олимпиади и състезания.

Наградата ще бъде връчена на тържествен концерт на 23 май от 18 часа в зала „Сливен“. В събитието ще участва Симфоничен оркестър-Сливен с диригент Ивайло Кринчев. Солисти ще бъдат Даниела Дякова – мецосопран и Иван Момиров – тенор.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!