Обратно към категорията

След градушката: Сериозни поражения върху селскостопанската продукция в област Сливен

Добавено на: 27.04.2024 08:38
   

Градушката вчера е нанесла много сериозни поражения върху селскостопанската продукция в област Сливен, конкретно в Твърдишко - източната част, гр. Шивачево, като има изцяло пропаднали площи при трайните насаждения - овощни култури и лозя, каза пред журналисти областният управител на Сливен инж. Маринчо Христов.

Той посочи, че над 600 противоградни ракети са били изстреляни от структурите на Изпълнителна агенция "Борба с градушките" в областите Пловдив, Хасково, Стара Загора и Сливен. По информация на Министерството на земеделието и храните за 4 часа са били обработени над 20 градоопасни клетки от регионалните дирекции по градушките в Тъжа, Стара Загора, Поповица, Хасково и Сливен. Една от клетките, преминаваща над защитавана територия, е била супер клетка, която е въздействана от три регионални дирекции - Поповица, Петрово и Старо село.

Получил се е един триъгълник между Пловдив, Сливен и Плодовитово, където са се образували много градоносни облаци, като целта е била облаците в тази зона да бъдат разбити, обясни областният управител. При този тип процеси е характерно непрекъснато възобновяване мощността на облака, като е невъзможно пълното предотвратяване на градушката, а само намаляване на размерите, допълни той.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!