Обратно към категорията

В Сливен: 488 двойки сключиха граждански брак през 2022 година

Добавено на: 04.01.2023 12:45
   

През изминалата година 488 двойки сключиха граждански брак в Сливен, съобщиха служителите по гражданско състояние в ритуалната зала на Общината.

Повечето бракосъчетания са през делничните дни – 406, като 75 от тях са извършени с пълен празничен ритуал. Останалите влюбени двойки са предпочели само да се разпишат в присъствието на свидетели.

Сватбите в почивните съботни и неделни дни през изминалата година са 82. С изнесен ритуал извън общинската зала са проведени 13 от тях.

Смесените бракове през 2022 година са 14. Брачна половинка от Сливен са си избрали граждани на Албания, Беларус, Великобритания, Италия, Русия, Северна Македония, Турция, Украйна, Унгария, Чехия. За първи път в града е пристигнала булка от Бенин, Западна Африка.

Пет нови семейства са си дали брачна клетва на 22 февруари, вторник. Този ден е бил предпочетен заради шестте еднакви цифри в датата 22.02.2022 г. Не е имало желаещи за брак на 14 февруари, Деня на влюбените. Най-възрастните младоженци, решили се да създадат семейство, са били мъж и жена от третата възраст – потребители на социална институция в града.

Регистрираните през 2022 година бракове са само с пет по-малко в сравнение с предходната година. Според служителите по гражданско състояние, забелязва се тенденция в граждански брак да встъпват партньори на възраст над 40 и 50 години.    

--


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!