Обратно към категорията

В Сливен : Приключи ремонтът на площадките за игра в Детска ясла № 14

Добавено на: 13.07.2023 07:03
   

Окончателно приключи реконструкцията на четирите площадки за игра в двора на Детска ясла № 14 в Сливен. Комисия от Общината извърши оглед на извършените строително – монтажни работи и разписа приемателен протокол с изпълнителя.

Това са първите основни ремонти от години насам на площадките, всяка от които е предназначена за използване от една от групите в детското заведение. Възложените подобрения са идентични, съобщиха от дирекция „Общинска инфраструктура“.

Беседките са грундирани и пребоядисани, обновени са покривите им.  Монтирани са нови пейки. Старите метални съоръжения са подменени с нови пързалки, клатушки и комбинирани модули, изработени по съвременните стандарти за използване от деца. Под тях са монтирани ударопоглъщащи настилки. С такива настилки са облечени и бордовете на пясъчниците. За тях са осигурени и нови, красиви покривала от винилна мрежа. В две от площадките са пренаредени тротоарните плочки. В останалите две е премахната компрометираната асфалтова настилка и са поставени нови плочи.

Дългоочакваният ремонт на площадките е на стойност 99 700 лева с ДДС. Той осигурява безопасни условия за забавления на децата в красива и цветна среда.

Извършеното обновяване предизвика одобрението на родителите и на персонала в детската ясла, която се грижи за над 65 деца на възраст от 10 месеца до 3 години, съобщи директорката Христина Узова. То е част от предвидените строителни дейности, в чийто обхват са и повечето помещения в сградата.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!